Complimentenregen voor fietsen naar het werk

Complimentenregen voor fietsen naar het werk

In het najaar op de fiets naar je werk? Doen! Dit zorgt juist in het jaargetijde waarin je minder vaak buiten bent, voor een gezonde dosis frisse lucht en beweging. Hierdoor ben je minder vaak ziek, lijk je jonger en draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu. Cleantech Regio zet vanaf 1 november alle forenzen in de stedendriehoek die op de fiets naar het werk gaan, in het zonnetje. Iedereen die nu nog de auto kiest, mag 1 week lang gratis een e-bike proberen en zo op een laagdrempelige manier kennismaken met de fiets als vervoermiddel naar het werk.

Complimentenregen

Op 1 november zijn alle fietsende medewerkers van Royal Reesink en THR op het bedrijventerrein aan de ecofactorij in Apeldoorn, beloond met complimenten en een gezonde versnapering. Niels van Schooten, mobility manager bij Royal Reesink is blij met dit initiatief: “Milieu en gezondheid staan hoog op de agenda bij Royal Reesink. Fietsen naar het werk scoort op beide vlakken. Wij ondersteunen deze positieve actie dan ook graag.” Het promoteam van Vlot en Veilig fietsen liet de fietsers weten dat ze goed bezig zijn en deelde kraskaarten uit. Hiermee maken ze kans op mooie prijzen, waaronder een echte e-bike! Een cadeau voor alle doorzetters die zelfs in het najaar de fiets naar het werk pakken en een stimulans om zo door te gaan. Deze complimentenregen in de vorm van kraskaarten zal hierna bij diverse bedrijven in de hele stedendriehoek verspreid worden.

Probeer een e-bike

Op de reisafstanden tot ongeveer 15 kilometer is de elektrische fiets een goed alternatief voor de auto. Zo kan de auto wat vaker blijven staan en gekozen worden voor duurzaam en gezond vervoer. Tot en met 16 december 2018 krijgen forenzen in de regio Stedendriehoek de kans om gratis een week lang een e-bike te proberen. De uitgiftelocaties van de e-bikes zijn te vinden in Lochem, Laren, Zutphen, Brummen, Ede, Apeldoorn, Twello, Deventer en Colmschate. Reserveren van de e-bike kan via de vlotveiligfietsen.nl. Er zijn per week meerdere fietsen beschikbaar, maar wees er snel bij want vol=vol.

Bredere aanpak bereikbaarheid

Vlot veilig fietsen is één van de programma’s van Cleantech Regio in het kader van het nationale programma Beter Benutten. Daarin werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid over weg, water en spoor te verbeteren in de drukste regio’s. 

5 november 2018