Duim Omhoog voor Haagse fietser

Duim Omhoog voor Haagse fietser

Het autoverkeer wordt steeds drukker in de stad en dat brengt nadelen met zich mee. Fietsen daarentegen kent veel voordelen. Tijd om de fietsers in de stad te bedanken. En dat gebeurde vanmorgen. Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) ging naar het Malieveld en bedankte daar de voorbijkomende fietsers door te juichen en voor hen een Duim Omhoog te steken.

Om de stad schoner, leefbaarder en beter bereikbaar te maken is het nodig om niet allemaal tegelijk in de auto te stappen. Fietsen kan een goed alternatief zijn voor de auto in en naar de stad. “Fietsen is niet alleen gezond, maar ook nog goed voor het milieu! En ieder persoon die fietst zit niet in een auto. Daarom zet ik me in voor betere fietsroutes en voldoende ruimte voor fietsers in onze stad”, aldus Van Asten.

De actie is geïnitieerd door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, een samenwerkingsplatform van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeente Den Haag, TLN en evofenedex met als doel het bereikbaar houden van de regio. Meestal worden automobilisten beloond als zij overstappen van de auto in de spits naar ander vervoer. Vandaag worden fietsers voor hun goede gedrag beloond met een duim omhoog. En de fietsers? Die vinden het geweldig! De meesten steken op hun beurt weer hun duim omhoog voor de actie.

De Ga3.0 Duim Omhoog actie vindt plaats in de fietsweek die van 28 september tot en met 5 oktober door de gemeente Den Haag wordt georganiseerd met als thema veiligheid.

Probeer een e-bike

Voor automobilisten die wel eens gedacht hebben aan een andere en duurzame manier van reizen of die fitter willen worden, is er de Ga3.0 actie Probeer een e-bike. Dan kun je een week lang ervaren hoe het is om met de elektrische fiets naar het werk te gaan. Met zo’n e-bike moet je wel zelf trappen maar heb je als het ware toch altijd de wind in je rug. En dat is mooi meegenomen. Deze actie loopt tot december. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Uitreiking eerste Fietsaward

Op donderdag 4 oktober zal Robert van Asten ook de eerste Fietsaward uitreiken. Deze wordt toegekend aan die organisatie die de afgelopen jaren forse stappen heeft gezet om het fietsen door medewerkers te stimuleren.

1 oktober 2018