Wie vaker fietst, wordt beloond

Wie vaker fietst, wordt beloond

Met een spannende fietsact van illusionist Steve Carlin hebben de mobiliteitswethouders Lot van Hooijdonk (Utrecht) en Hans Buijtelaar (Amersfoort) vandaag Utrecht inBeweging gelanceerd. Via dit beloningsprogramma worden inwoners van de provincie Utrecht gestimuleerd om vaker de fiets te pakken; wie vaker fietst kan cadeaus of cash verdienen. Initiatiefnemer Goedopweg wil met Utrecht inBeweging de bereikbaarheid en leefbaarheid in de provincie verbeteren.

Met Utrecht inBeweging worden deelnemers die vaker met de fiets of e-bike naar het werk gaan beloond met credits, die ze kunnen inwisselen in een webshop. De maximale waarde van deze beloning is €175,- voor ‘Op de fiets inBeweging’.  Voor ‘Op de e-bike inBeweging’ kunnen medewerkers van deelnemende bedrijven tot maximaal €600,- terugverdienen op de aanschafprijs van een nieuwe e-bike.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor Utrecht inBeweging door de gratis app TimesUpp te downloaden en zich te registreren onder “inBeweging”. TimesUpp is een persoonlijke reisassistent en begeleidt de forenzen tijdens hun dagelijkse ritten. De app levert actuele reisinformatie en waarschuwt reizigers als het tijd is om te vertrekken op basis van zijn of haar agenda.

Lot van Hooijdonk, wethouder Utrecht: “Utrechters fietsen al heel veel. Het is gezond, je wordt er blij en ontspannen van en het geeft je vrijheid. De fiets is zeker voor afstanden tot 15 km een volwaardig alternatief voor de auto. Ik hoop dan ook dat deze actie voor mensen die relatief dichtbij hun werk wonen, net dat zetje kan zijn om uit de auto óp de fiets te stappen!”

Hans Buijtelaar, wethouder Amersfoort: “Menselijk gedrag is vaak gebaseerd op gewoonten. Over het algemeen wordt er niet een hele bewuste keuze gemaakt tussen het gebruik van een auto of een fiets. Met dit programma willen wij de mensen verrassen en verleiden om eens een andere keuze te maken. Ik hoop natuurlijk dat er na al onze inspanningen meer mensen voor de fiets kiezen.”

Goedopweg
Utrecht inBeweging is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland. Goedopweg vloeit voort uit het landelijke initiatief Beter Benutten Vervolg.

Voor meer informatie utrecht.inbeweging.eu en www.goedopweg.nl

 

22 september 2016