Kijkje in de werkplaats van Partnership Talking Traffic: Openbaar vervoer

Vrijdag 25 augustus 

08:30 - 09:00: Inloop
09:00 - 09:40: Plenaire kick-off
09:45 - 11:10: Kennismaking met Be-Mobile, Fortgang en KPN (3 aparte presentaties)
11:10 - 11:25: Koffiebreak
11:25 - 12:15: Plenaire sessie voor de afstemming over vragen, suggesties, kansen, zorgen, beleving, knelpunten, verbeterpunten etc. van de aanwezigen
12:15 - 13:30: Markt met gelegenheid voor verdere kennismaking met bedrijven, overheden en andere aanwezigen (inclusief lunch)

Prioritering op een kruispunt voor openbaar vervoer is niet nieuw in veel regio’s. Maar intelligente verkeerslichten die rekening houden met de haltetijden, intensiteit van het overige verkeer, chauffeurs voorzien van snelheidsadviezen en samen ervoor zorgen dat een bus of tram een eigen ‘groene golf’ krijgt om eventuele vertraging weer in te kunnen lopen: dat is nieuw! Het Partnership Talking Traffic, een samenwerking tussen overheden en bedrijven, maakt dat mogelijk en komt op stoom na enkele maanden van gezamenlijk overleg, keuzes en productie. Maar écht spannend wordt het nu we binnenkort de eerste gebruikerstoepassingen op straat gaan zien.

De private partners van het Partnership Talking Traffic die cloud- en informatiediensten leveren, laten u graag kennismaken met de diensten die ze nu en binnenkort kunnen bieden aan u en aan collega’s in uw sector en regio. U bent dan ook van harte uitgenodigd om met hen in gesprek te gaan op vrijdagochtend 25 augustus. Ze bieden u een kijkje in de ‘werkplaats’: de fase van de tekentafel is voorbij, producten en diensten zijn nu volop in ontwikkeling. De eerste demo’s en screenshots voor 
de sector Openbaar Vervoer worden die ochtend gepresenteerd.

De bijeenkomst is specifiek voor organisaties in de Openbaar Vervoer-sector. Ook wegbeheerders zijn van harte welkom. We hebben in het kader van Talking Traffic eerder met u samengewerkt of daarvoor zijn er in de toekomst mogelijkheden, daarom deze uitnodiging voor u. We zouden het zeer op prijs stellen als u collega’s en/of vakgenoten meevraagt die nog weinig of geen ervaring met het Partnership Talking Traffic hebben.

In vier rondes maakt u (hernieuwd) kennis met het aanbod van Be-Mobile/Flitsmeister, KPN/Locatienet, KPN/MTVNL en Fortgang (Siemens/Ericsson/Simacan). De bedrijven gaan met u het gesprek aan over de kansen die het Partnership Talking Traffic biedt en de diensten en producten die daarbij horen.

Praktisch

  • Wat: Kijkje in de werkplaats Partnership Talking Traffic
  • Voor: Sector Openbaar Vervoer
  • Datum: vrijdag 25 augustus 2017
  • Tijd: 9.00 - 13.30 uur (inclusief lunch)
  • Locatie: JOINN, Onderdoor 5 in Houten

Aanmelden en meer informatie